Storitve

Aurikuloterapija

Aurikuloterapija je zelo stara, učinkovita pomoč v sklopu celostne krepitve posameznika, (ki je nastala z integracijo zahodnjaškega pristopa in tradicionalne kitajske medicine) in je povezana s telesnimi meridijani.

Aurikuloterapijo se izvaja na ušesih, ki so zelo pomemben  organ našega telesa. Zaradi bogate oživčenosti uhlja je metoda v pomoč pri postavljanju diagnoz in zdravljenju. Če uho dobro pogledate, predstavlja pomanjšano obliko celotnega človeka oziroma obrnjen položaj fetusa-zarodka v maternici.

S stimulacijo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnim sistemom povezani s preostalimi deli telesa.

Aurikuloterapija ne zahteva prebadanja s pomočjo igel (kot pri akupresuri), saj so točke na ušesu zelo občutljive, ampak se uporabljajo za to namenjeno obliži s semeni (lahko tudi magnetki ali kristali), ki jih terapevt prilepi na točno določene točke na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni. Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu. Ušesne akupunkturne točke se zaznajo šele v primeru, ko se pojavi določen problem, težava ali bolezen. Ob stimulaciji se zazna ostro bolečino, ki kmalu mine. Kadar nimamo težav, s pritiskom na točko ne zaznavamo bolečine.

Učinke aurikulo terapije zaznamo zelo hitro, pri nekaterih težavah že čez par minut. Odvisno od trajanja težave in kroničnosti pa je potrebno terapijo nekajkrat ponoviti.

Z aurikuloterapijo lahko v sklopu celostne obravnave človeka glede na njegov morfološki tip odpravimo skoraj vsa bolezenska stanja. Od manjših neravnovesij do fizičnih kot tudi psihičnih težav in celo odvisnosti, od akutnih do kroničnih bolezni. Le nekaj primerov težav, ki jih aurikuloterapija odpravlja: neplodnost, visok pritisk, stres, pomoč pri odpravi kajenja, pri prehladu, hormonsko neravnovesje, bolečine in še mnogo drugih težav.

Aurikuloterapija je torej primerna za vsakogar, ne glede na starost. Le pri nosečnicah je potrebna posebna previdnost, zato aurikuloterapije ne izvajajte sami doma!