Akupunktura

Akupunktura je metoda tradicionalne kitajske medicine, ki se uporablja za zdravljenje bolezni in lajšanje bolečin. Temelji na načelu telesne energije qi, ki potuje po nevidnih kanalih, t. i. Meridianih, ki povezujejo površje telesa z različnimi notranjimi organi. Preko 365 akupunkturnih točk lahko sprožimo reakcije v telesu.

Akupunkturist vstavi kot las tanke tanke sterilne igle na akupunkturne točke po telesu, ker jih pusti od 15 do 30 minut. Stimulacija točk izboljša pretok krvi in qija (energije) v telesu, odpravi blokade v pretoku, poleg tega pa vpliva na uravnavanje delovanja telesnih funkcij in organov. Akupunktura lahko sproži tudi nastajanje naravnih blažilnikov bolečine v telesu – endorfinov (morfiju podobna snov, ki ga telo proizvaja samo).

 

Iglice se nežno in neboleče vstavi v tako imenovane akupunkturne ali akupresurne točke. Igle  so komaj občutne. Normalno je, da pacient na mestu vboda občuti rahlo gomazenje ali rahel električni tok – to naznanuje ‘prihod qija’ in povečuje terapevtski efekt akupunkture.

Uspešnost akupunkture se razlikuje od pacienta do pacienta, kako se njegovo telo odzove na terapijo. Akupunktura se uporablja za vrsto težav, kot so: astma, bronhitis, sinusitis, migrene, slabost, prebavne motnje, zaprtje, sindrom razdražljivega črevesja, visok krvni tlak, debelost, sladkorno bolezen, bolečine v vratu, ramah, hrbtu in kolenih, artritis (osteoartritis in revmatoidni artritis), natege in zvine ter ostale poškodbe mehkih tkiv, PMS, neredne in boleče menstruacije, težave v menopavzi, zastajanje tekočine, kožne bolezni in nevrološke motnje kot so parkinsonova bolezen, alzheimerjeva bolezen, demenca, nespečnost in vrsto kardiovaskularnih obolenj kot je tudi kap. Akupunktura se uporablja tudi pri zasvojenostih s tobakom, alkoholom in ostalimi substancami.

Akupunktura dokazano dviguje raven določenih hormonov, prostaglandinov, belih krvničk, gama globulinov in protiteles. Poleg tega deluje protibolečinsko in spodbuja nastajanje hormona za dobro počutje – endorfine. To so naravno proizvedeni telesni opiati, nekateri kar 200-krat močnejši od morfija. Akupunktura vpliva na centralni živčni sistem, kardiovaskularni sistem idr.

Akupunktura je varna in zanesljiva oblika zdravljenja. Pomembno je da ima terapevt oziroma zdravnik ustrezno izobrazbo iz TKM. Tradicionalna kitajska medicina je tako kot zahodna medicina splošno uveljavljen medicinski sistem. Da terapevt TKM prične z zdravljenjem potrebuje diplomo in veliko klinične prakse (v EU je za izvajanje TKM uveljavljen minimalni triletni študijski program akupunkture oziroma triletni študij herbalne medicine; na Kitajskem, v ZDA in drugod je uveljavljen  redni petletni univerzitetni študij TKM in dodatne specializacije).

Igle so sterilne in so namenjene enkratni uporabi – po uporabi se jih odvrže med posebne medicinske odpadke. Akupunkturne igle morajo dosegati visoke standarde kakovosti.

Akupunkturne igle so kot las tanke iglice z ošiljeno konico, zato se vboda skoraj ne čuti. Igla se popolnoma razlikujejo od klasičnih igel, ki jih uporablja zahodna medicina. Akupunkturne igle ne poškoduje podkožnih struktur. Akupunktura nudi nebolečo in večinoma celo prijetno izkušnjo za pacienta.

 

Azijski lifting ali kozmetična akupunktura je obrazna akupunktura in masaža, ki kožo obnovi in ji povrne mladostni videz – brez kirurških posegov, injekcij ali kemikalij.

Terapija izboljša lastno regeneracijo kože in s tem  upočasni proces staranja kože. Izboljša se stanje kože (tudi aken). Terapija okrepi metabolizem kožnih celic, bolje se odvajajo strupi in nastajajo nove kožne celice in kolagen. S terapijo se tudi okrepijo obrazne mišice, ki postanejo bolj prožne, kar daje obrazu vitalnejši in mlajši izgled. Koža se torej od znotraj navlaži in napolni kar pomaga, da se zmanjšajo gube in akne, od zunaj pa koža dobi novo svežino in lep zdrav sijaj.

Pričakovani rezultati:

  • izboljšana tekstura, vitalnost in zdravje kože, boljša gibljivost obraznih mišic.
  • bolj napeta koža na obrazu in manjše gube – svež in mlajši videz.
  • odstranjuje kožne in starostne lise, zmanjšuje rdečico oči in kože.
  • preprečuje povešanje vek in zmanjšuje podbradek.
  • zmanjšane otekline pod očmi in podočnjaki.
  • manjše pore in pomaga pri aknah.
  • odlična je za ljudi, ki hujšajo, saj napne kožo in ohrani njeno prožnost.

Terapija azijskega liftinga je zelo sproščujoča, mirna in neboleča, zagotavlja pa varno, naravno in relativno cenovno ugodno alternativo kozmetičnim postopkom, ki vključujejo operacijske posege, injekcije ali kemikalije. Terapija azijskega liftinga je bolj varna kot kozmetične injekcije in druge sestavine, ki jih vnašamo v telo.

Naročite se na terapijo:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo