O centru
TKM

Zgodba o Centru TKM – ordinaciji za kitajsko medicino – se je začela, ko je lastnica podjetja, Maša Maruša Cvelbar na Kitajskem pisala svojo diplomsko nalogo za študij sinologije (kitajščine). Vpisala se je na tečaj kitajske medicine in kmalu zatem se ji je odprla pot v TKM: začela je delati kot prevajalka pri kitajskemu zdravniku v Ljubljani. Nekaj let zatem pa je uresničila svoje sanje, odprla je lastno ordinacijo v Ljubljani, poimenovala jo je Center TKM.

Posebnost ordinacije Center TKM je, da v njej delajo samo najbolj izkušeni specialisti za TKM iz Kitajske, poleg tega je tudi Maša diplomirala iz študija akupunkture na Nizozemskem in tako poglobila svoje znanje in razumevanje TKM, da lahko piše članke o TKM, predava in izbira zdravnike z ustrezno izobrazbo in izkušnjami.

Terapevti so licencirani zdravniki, ki imajo v matični državi status zdravnika, specialista za TKM najvišjega ranga (zaradi izobrazbe, strokovnih izpitov, klinične prakse, napredovanj, profesure idr.). Ti zdravniki so se že upokojili, vendar so izjemno vitalni, saj jim je na Kitajskem omogočeno, da se upokojijo pri 55 letih (ženske) oz. pri 60 letih (moški). Poleg tega znajo dobro skrbeti skrbeti za svoje zdravje in ravnovesje, upoštevajo pravila pravilnega prehranjevanja glede na letni čas, starost in spol in to znanje prenašajo na paciente in prevajalce. Zdravniki dobro poznajo zahodno medicino, saj so prej delali v velikih bolnišnicah, kjer se dopolnjujeta in kombinirata obe vrsti medicine, z namenom, da se pri določenem pacientu doseže najboljši terapevtski učinek.

Zelo pomembni del ekipe, s katerim imajo pacienti veliko kontakta, so prevajalci. To so diplomirani sinologi, ki tekoče govorijo kitajsko in imajo tudi dosti izkušenj z delom s pacienti. Skupaj z zdravnikom ustvarjajo toplo ozračje v ordinaciji, kjer se pacienti sprostijo in brez težav preko prevajalk komunicirajo z zdravniki.

Že 8 let delujemo na lokaciji v Šiški (ŠD Gib), ki je praktična za parkiranje in hitro dostopna tudi iz Bežigrada, centra in obvoznice.

Zadovoljnih strank

Izkušeni in priznani terapevti

Let izkušenj

Prijavite se

na e-novice

Storitve

Aurikuloterapija

Aurikuloterapija je zelo stara, učinkovita pomoč v sklopu celostne krepitve posameznika in je povezana s telesnimi meridijani.

Diagnostični
pregled

Brezplačen v mesecu aprilu.

Terapija
Guasha

Gua sha terapija je del tradicionalne kitajske medicine (TKM), ki je na Kitajsko prišla iz Vietnama.

Akupunktura

Akupunktura je ena od mnogih metod tradicionalne kitajske medicine, ki se na Kitajskem uporablja že več tisoč let za zdravljenje bolezni in lajšanje bolečin.

Zeliščna
medicina

Kitajska zeliščna medicina ali fitoterapija je ena od glavnih vej TKM.

Moksibustija

Moksibustija je metoda tradicionalne kitajske medicine, ki se na Kitajskem prakticira že več kot 2000 let.